Het archief van het College van Vertrouwensmannen is samengesteld uit de twee archieven van de secretarissen van het College, namelijk mr. J. Le Poole (Den Haag) en mr. G.H. Slotemaker (Amsterdam). In de inventaris is geen onderscheid aangebracht tussen de administratie van beide secretarissen. Bij het Nationaal Archief bevindt zich nog een deel van het archief van het College van Vertrouwensmannen. Het is niet bekend hoe en waarom deze twee delen bij verschillende archiefbewaarplaatsen zijn terechtgekomen.
In twee dossiers wordt gesproken over de repatriëring van Nederlanders:
17. Ingekomen en minuten van uitgaande stukken betreffende onderwerpen, behorende tot de bevoegdheid van het Ministerie van Sociale Zaken, 21 augustus 1944 - 26 oktober 1945 en zonder datum.
Details: Hierbij stukken betreffende de ontwerp-"noodregeling arbeidszaken 1944" en stukken betreffende de houding van Vertrouwensmannen t.a.v. het aanvaarden van "Ausweise" voor de door de Duitsers opgelegde algemene arbeids-inzet van alle mannen van de lichtingen 1905-1928 en betreffende de houding van de Twentse industrie tegenover de regeringsverklaring van 2 januari 1945 inzake arbeidsinzet. Bij de stukken z.d. ligt een ontwerp voor de repatriëring van Nederlanders die wegens de "Arbeitseinsatz" in het buitenland vertoeven en voor het registreren van onderduikers in Nederland.
75. Algemene vragen over de situatie in bevrijd Nederland met de (gedeeltelijke) antwoorden hierop, benevens aantekeningen over de in het zuiden gehate ministers Burger en Van Heuven Goedhart, het Militair Gezag, het opnieuw verschijnen van het dagblad "Het Volk" te Eindhoven, de repatriëring van Nederlanders uit Duitsland, 1945.
Details: Hierbij ook een duplicaat der "algemene vragen" met enigszins afwijkende tekst, o.a. gevolgd door vijf "vragen over Londen". In dit duplicaat komt onder III c en III h de naam "Van Geffen" (pseudoniem voor mr G.H. Slotemaker de Bruïne) voor, die in de eerste tekst veiligheidshalve is weggeknipt.