Het archief van de Zentralstelle für die jüdische Auswanderung bevat veel gegevens over de joden die gedeporteerd zijn, zowel staten met opgave van gegevens van joden als informatie verkregen van andere instellingen.
Verder zijn er veel dossiers aanwezig betreffende verzoeken van joden om (voorlopige) vrijstelling van deportatie, de zogenaamde Sperre. Als een iemand een Sperr had verkregen, bijvoorbeeld vanwege het bedrijf waar hij of zij werkte, kreeg de persoon uitstel van deportatie. Dit gold vaak ook voor haar of zijn gezin. Een aantal dossiers gaat over gesteriliseerde joden.
Voorts zijn er diverse archiefbescheiden betreffende evacuatie, verhuizing, deportatie en emigratie van joden. De buitenlandse joden die vaak vóór mei 1940 naar ons land waren gevlucht vielen ook onder de Zentralstelle. Ook van deze mensen zijn dossiers in het archief van de Zentralstelle. Een aantal joden is in de beginjaren van de oorlog naar het buitenland geëmigreerd. De Zentralstelle diende hier toestemming voor te geven. Het archief bevat een aantal dossiers betreffende de emigratie van joden. Een aantal dossiers bevat registers van namen en gegevens van geëmigreerde joden.
Het archief bevat geen persoonsdossiers, maar wel veel gegevens over (gedeporteerde) joden. Veel gegevens over joden werden in registers bijgehouden.
Tevens zijn er stukken van de Hausraterfassung betreffende inbeslagname van roerende goederen van joden en rapporten van de Kolonne Heinneicke over het arresteren van joden, de inbeslagneming van joodse goederen bij niet-joden en diefstal van goederen uit door joden ontruimde woningen.